Auto

RTC-contactpersoon: Henny Thienpondt | 09 267 73 91 | yelva@rtcoostvlaanderen.be


De projecten in het studiegebied Auto richten zich naar leerlingen 3de graad secundair onderwijs van onderwijsinstellingen in Oost-Vlaanderen. De opleidingen zijn kosteloos voor de deelnemende scholen tenzij anders vermeld. Het jaaractieplan 2017-2018 voorziet volgende projecten:

RTC-Opleidingsaanbod i.s.m. EDUCAM

Partner: EDUCAM

EDUCAM fungeert als opleidingsinstantie voor de sectoren van het garagebedrijf, het koetswerk, de metaalhandel, de terugwinning van metalen en de edele metalen. RTC organiseert samen met EDUCAM verschillende opleidingen voor leerlingen en leerkrachten. Op deze manier kan kennis en vakmanschap up-to-date gehouden worden.  Meer info over de aangeboden opleidingen kan men terugvinden via de rubriek INSCHRIJVEN / AUTO op de RTC homepagina.

EDUCAM-acties schooljaar 2017-2018:

  • Opleidingstraject motormanagement (3 -daagse)
  • Opleidingstraject koetswerk voor jongeren (5-daagse)
  • Project elektrotechniek
  • HEV niveau 2-certificeringen (2-daagse)

Meer gedetailleerde info download je hier.
Inschrijven en interesse bekend maken via mevr. Sybille De Plu - sdeplu@educam.be - 0490 56 81 38  NIEUWE CONTACTPERSOON VOOR ONDERWIJS BIJ EDUCAM

Autowebtraining

Partner: EDUCAM
In de autosector voltrekt zich een voortdurende technologische evolutie. Het platform www.autowebtraining.be is één van de instrumenten die ontwikkeld zijn om lesgevers en jongeren te helpen om hun kennis over hoogtechnologische systemen naar een hoger niveau te tillen. Verschillende thema's komen aan bod; klimaatbeheersing, commonrail, diagnose, elektriciteit, HEV, oscilloscoop, geometrie (nieuw met 3D), emissiecontrole, ... Scholen kunnen kosteloos gebruik maken van dit aanbod.
contact: autowebtraining@educam.be - 02 778 63 30 - hoe hierop inschrijven? Ga naar www.autowebtraining.be / FAQ

Diagnose Car

Partners: vzw Connectief | Job On Wheels by Febiac

Diagnose Car omvat het poolen van recente voertuigen met de nodige diagnose-apparatuur en technische informatie. Per wagen worden diagnose-oefeningen (foutsimulaties) en opdrachten uitgewerkt. De leerkrachten krijgen voorafgaand opleidingen (via het train the trainer principe) van de autoconstructeurs en – importeurs om met de verschillende diagnose-apparatuur te leren werken. Het project Diagnose Car is meer dan alleen maar voertuigen poolen. Het gaat ook over het ter beschikking stellen en onderling delen van technische informatie, het opleiden van leerkrachten, een samenwerking met hogescholen, een betere samenwerking en een netwerk tussen leerkrachten in Vlaanderen voor verder info en de contactgegevens van de projectcoördinator zie  www.diagnosecar.be

Contact : projectcoördinator Diagnose Car dhr. Dirk Goyvaerts - dirk.goyvaerts@diagnosecar.be - 0474 / 52 47 14
Contact: stafmedewerker vzw Connectief mevr. Charline Van Osselaer - Charline@connectief.be - 0498 30 09 62

Didactische kofferset HEV (Hybride En Veiligheid)

Partner: EDUCAM

Deze kofferset bestaat enerzijds uit een didactisch bord HEV. De gebruiker krijgt een virtuele voorstelling van een elektrische aandrijving. Deze staat met behulp van een accu onder spanning waardoor reële metingen mogelijk zijn. Anderzijds is er ook een HEV-simulatiekit voorzien. De didactische kofferset kan gereserveerd worden bij RTC Oost-Vlaanderen via een kalendersysteem, zie rubriek ONTLENEN / AUTO op de RTC homepagina.

ONTLENEN GMTO-scoop /  AIRCOToestel Behr

Partner: Diagnose Car

De GMTO-scoop is een didactische koffer met een laptop - 4-kanaalscoop ATS5004 - cursusmapmotormanagementsystemen ESF1 - verkorte handleiding en ATIS-dvd is speciaal ontwikkeld om een snelle diagnose te stellen en metingen te verrichten aan automobiel elektronica.

Het materiaal ontlenen kan via www.diagnosecar.be .