Land- en tuinbouw

Uw RTC-contactpersoon:

RTC-projecten

Hydraulica-toepassingen in de land- en tuinbouw
Partners: Case IH | PCLT
De talrijke en hoogtechnologische landbouwtrekkers binnen de sector vragen steeds meer goed opgeleide techniekers. Het project biedt de mogelijkheid aan de scholen om de leerlingen, volgens hun niveau, kennis te laten maken met de diverse hydraulica-toepassingen en er praktisch mee aan de slag te gaan. Een expert in de materie stelt zijn kennis, de nodige apparatuur en didactische hulpmiddelen ter beschikking om de deelnemers volgens niveau te inspireren of te vervolmaken.
Deze opleiding leidt op in hydraulica aan de hand van toegepaste trekkerhydraulica.

Graafmachine
Partner: Gavarent - PCLT
In de Land- en Tuinbouwsector wordt een graafmachine dagelijks gebruikt. Een bijzonder machine die voldoende kennis en ervaring van de bestuurder vereist om zo veilig mogelijk het werk uit te voeren. Na 5 jaar werd het concept herwerkt en versterken we de leerkracht via een 3-daagse opleiding 'Graafmachine - instructeur'. Het volgen van deze opleiding is een voorwaarde om achteraf met de leerlingen op school aan de slag te gaan met de ter beschikking gestelde graafmachines. de school kan zelf instaan voor een eventuele examinering van de leerlingen door het PCLT na afloop van de ontleningsperiode. De graafmachines (1,5 ton en 3 ton) reserveren voor uw school kan via deze weg: Home-pagina RTC site / ONTLENEN / LAND -EN TUINBOUW / Graafmachines.

Agromachinepark
Key-Tec: de doedagen in Moerbeke zullen omwille van de onzekerheid rond corona niet kunnen plaatsvinden. We bekijken samen met Key-Tec wat een mogelijk alternatief zou kunnen zijn.

Aanbod tuinbouwmachines
Partner: Husqvarna
1. Opleidingsdag
  • Husqvarna geeft in de klas een korte presentatie over het bedrijf en de specifieke kenmerken, veiligheid en technieken, innovatieve technologieën,… (Max 2 uur)
  • Nadien komt de demo wagen aan bod waar iets dieper op veiligheid en gebruik van machines wordt ingegaan
  • In de namiddag kunnen de leerlingen en leerkrachten zelf de nieuwste machines testen onder begeleiding van een trainer van Husqvarna.
  • Doelgroep: voornamelijk finaliteitsjaren (6de en/of 7de jaar) en leerkrachten.
2. Projectweek
Sommige scholen werken met projectweken, hierbij biedt Husqvarna de mogelijkheid om gratis demo machines te kunnen gebruiken (dit gaat meestal over een hele set aan accu machines, maar kan eventueel ook met benzine machines).
 
3. Instructiemateriaal
Scholen kunnen gratis boeken bekomen betreffende ‘veilig werken met de kettingzaag’ (de boeken worden niet opgestuurd maar afgeleverd tijdens een gesprek op de school).
 
4. Scholen conditie
Elke school of opleidingscentrum die te maken heeft met land -en tuinbouw kan genieten van een speciale scholenconditie. Husqvarna komt dit volledig vrijblijvend voorstellen tijdens een gesprek op school.

Aanvragen training of demo:
Stephane Ateca
Husqvarna Professional
Business Developer
Mobile +32 (0)476 265 377
stephane.ateca@husqvarnagroup.com

Husqvarna Belgium
Leuvensesteenweg 542
1930 Zaventem
www.Husqvarna.com