Hout-Bouw

Uw RTC-contactpersoon: Isabelle Herteleer | 09 267 73 89 | isabelle@rtcoostvlaanderen.be

De projecten in het studiegebied Hout-Bouw richten zich naar leerlingen 3de graad secundair onderwijs van onderwijsinstellingen in Oost-Vlaanderen. De opleidingen zijn kosteloos voor de deelnemende scholen, tenzij anders vermeld. Het jaaractieplan 2016-2017 voorziet volgende projecten:

Mobiel project ‘Veilig werken op hoogte’

Partners: Constructiv Oost-Vlaanderen | Edutec | Layher nv
Het KB van 31 augustus 2005 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen voor tijdelijke werkzaamheden op hoogte legt voor iedereen die op een stelling werkt of deze helpt opbouwen, bepaalde voorwaarden op. RTC Oost-Vlaanderen stelt afwisselend op verschillende locaties in Oost-Vlaanderen stellingmateriaal ter beschikking voor de praktische invulling van een 1-daagse opleiding ism. experten van Mensura. 

Mobiel PROJECT bekistingsmateriaal

Partner: Van Haut nv
In de bouwsector  komen arbeiders dagelijks in contact met  bekistingsmateriaal. Dankzij dit project kunnen leerkrachten de vakmannen van morgen alvast voorbereiden op hun toekomstige job. Via het RTC Oost-Vlaanderen kunnen twee pakketten (systeem- en/of vloerbekisting) ontleend worden om aan de slag te gaan op de school.

 

Duurzaam bouwen

Partners: Eurabo
Duurzaam bouwen volgens de BEN-principes (bijna-energieneutraal) wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwe gebouwen in Vlaanderen en Europa. RTC werkte een project uit waarbij de scholen konden intekenen voor het bouwen van een didactisch demomodel. Voor meer info over dit deel van het project klik hier .