Opleidingen 'Zorg'

Als je door onvoorziene omstandigheden jouw deelname aan een opleiding,zowel voor leerlingen als leerkrachten, moet annuleren, kan dit kosteloos tot 3 werkdagen voor de geplande opleidingsdatum (de opleidingsdatum niet inclusief). Annuleer je minder dan 3 werkdagen voor de opleidingsaanvang of ben je onaangekondigd afwezig, dan wordt er een administratieve kost van € 100 aangerekend.


Bezoek aan het HomeLab (leraren)

De vergrijzing, de complexere zorgvragen, … het zijn maar enkele evoluties die maken dat de zorg onder druk staat. Het dwingt tot nadenken over hoe we de zorg kunnen ‘heruitvinden’, zonder in te boeten aan kwaliteit.
In het Homelab van het onderzoekscentrum imec en Universiteit Gent worden smart home innovaties -oftwel ‘slimme’ toepassingen in huis- ontwikkeld en getest. Ook toepassingen om bv. langer thuis te kunnen wonen worden volop getest. Om leraren een inkijk te geven in wat er momenteel achter de schermen gebeurt en hoe de (thuis)zorg van de toekomst er mogelijks kan uitzien, brengen we een bezoek in aan dit HomeLab.

Startdata:

23/10/2019 : Technologiepark Zwijnaarde nr. 108 in Gent  meer info  (2 vrije plaatsen)

INLEEFSTAGE: Wil je als leraar zelf eens aan de slag in de thuiszorgsector?

Via dit aanbod kan je als leraar proeven van het werkveld. Je gaat met de verzorgende mee aan huis bij de zorgvrager en neemt samen met de verzorgende de specifieke taken op en gaat in interactie met de zorgvragers.

INSCHRIJVEN KAN GEDURENDE HET SCHOOLJAAR 2019-2020!!

Startdata:

Datum in overleg : in afspraak met de dienst gezinszorg  meer info  (24 vrije plaatsen)