Voeding

Uw RTC-contactpersoon: Isabelle Herteleer | 09 267 73 89 | isabelle@rtcoostvlaanderen.be

De projecten in het studiegebied Voeding richten zich naar leerlingen 3de graad secundair onderwijs van onderwijsinstellingen in Oost-Vlaanderen. De opleidingen zijn kosteloos voor de deelnemende scholen, tenzij anders vermeld. Het jaaractieplan 2016-2017 voorziet volgende projecten:

MOBIEL PAKKET KOOKMATERIAAL

Partner: Cnudde
Techniek doet zijn intrede in de restaurantkeuken zodat men met de nodige finesse en precisie de gerechten kan bereiden. De Polyscience, Pacojet en Thermomix worden in de professionele keuken dagelijks gebruikt. Deze toestellen maken deel uit van dit project en kunnen door de scholen uitgeleend en gebruikt worden op school.

Operational excellence | Management van de grootkeuken

Partner: Compass Group
Catering en de grootkeuken hebben de laatste jaren een immense evolutie gekend. Zowel in de profit als in de non-profit-catering hebben nieuwe technieken en managementtools hun ingang gevonden. Dit alles in functie van het behalen van topkwaliteit in combinatie met een mooi bord! In enkele Gentse bedrijfskeukens kunnen leerlingen de werking van een grootkeuken ervaren onder deskundige begeleiding van een expert.

projectgroep voeding

Op dinsdag 25 april '17 zijn we te gast bij ROOFFOOD , een stadslandbouwproject gekoppeld aan vegetarische catering. Het programma ziet er als volgt uit:

- 10u - 11u30: Projectgroep - een overleg rond de huidige en toekomstige RTC-ondersteuning binnen het studiegebied Voeding
- 11u30 - 12u30: Kennismaking met ROOFFOOD
- 12u30 - 13u30: lunch en netwerkmoment


Locatie: Bedrijvencentrum De Punt, Kerkstraat 108 te Gentbrugge

Inschrijven is verplicht en kan via onderstaand formulier:

Voornaam:   
Naam:   
School / organisatie:   
mailadres contactpersoon:   
telefoon / gsm:   
Neemt deel aan: