Menu

Check onze opleidingen die nu al online staan:

 • Smart grids - 16/09/2022 - Gent
  Wil jij graag leren leren hoe we ons energieverbruik kunnen optimaliseren door gebruik te maken van slimme toestellen? Leren welke rol de digitale meter speelt in ons energieverbruik? Leren hoe je met je leerlingen aan de slag kunt gaan over de digitale meter, het capaciteitstarief, dimensioneren van PV-installaties en thuisbatterijen? Schrijf je dan in voor de leerkrachtenopleiding Smart Grids!
   
 • Kennismakingsmoment VRiool - 22/09/2022 voormiddag - Deinze
  Samen met vier Oost-Vlaamse bouwscholen ontwikkelden we de VR-applicatie VRiool. In deze applicatie kunnen je leerlingen de werking van een huisrioleringsnet simuleren en virtueel aanleggen. Vooral de visuele ondersteuning is een meerwaarde voor jouw lessen! Kom langs, zet één van onze VR-brillen op en ondervind alle voordelen. Gewoon even inschrijven en je bent erbij.
   
 • TTT hydraulica - 3/10/2022 - Wondelgem
  Wil je als leerkracht je lessen hydraulica in de VDAB geven? Dat kan! In het CC Wondelgem kan je de infrastructuur aanvragen in kader van de 10-dagen regeling. Neem dan zeker deel aan deze TTT, je leert er de infrastructuur kennen. De opleiding is gratis wel even inschrijven.
   
 • Digitale tools in voeding & horeca - 6/10/2022 - Gent
  Je maakt kennis met een aantal digitale tools die gebruikt worden in de horeca en/of grootkeuken. De workshops zijn in kleine groepen en interactief. 
   
 • Fusion 360 basis - 12 & 19/10/2022 - Wondelgem
  Maak kennis met Fusion 360 en leer de basisprincipes van 3D parametrisch modeleren. Inschrijven via deze link
   
 • SketchUp en BIM in AR/VR - 12/10/2022 - Kortrijk
  Ewout Warringa, zelf leraar hout en bouw, is al enkele jaren bezig met AR en VR in zijn praktijklessen op school. Na een inleiding over wat AR, VR en XR is, gaat hij praktisch in op twee toepassingen: Trimble Connect en VR Sketch. Schrijf je snel in!
   
 • SketchUp & BIM in AR/VR - vervolgsessie - 13/10/2022 - Gent
  Vond je die eerste dag ook zo interessant? Neem dan deel aan de vervolgsessie en leer eigen modellen opladen en krijg tips over hoe je deze programma's inzet tijdens je lessen.
   
 • TTT Doorloophuisje - 13/10 online & 20/10/2022 Ronse
  In dit didactische demomodel dat scholen kunnen aankopen, komen de grondslagen van energiezuinige houtskeletbouw en de technische specificaties van bio-ecologische isolatiematerialen aan bod. Eerst is er een korte webinar waarbij je als leraar kan aftoetsen of het doorloophuisje voldoet aan jouw verwachtingen, gevolgd door een fysieke opleiding waarbij het volledige traject van het doorloophuisje wordt toegelicht van ontwerp tot balkbewerking. Interesse in een doorloophuisje, wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!
   
 • GPS in de landbouw - 24/10/2022 - Roeselare
  GPS en precisielandbouw zijn niet langer toekomstmuziek. Maak kennis hoe deze innovatieve technologieën ook in jouw school van toepassing kunnen zijn. Schrijf je voor deze leerkrachtenopleiding.
   
 • Circulair bouwen - basis - 25/10/2022 - Aalst
  Wil je weten hoe circulair bouwen in de toekomst vorm krijgt en wil je jezelf en jouw leerlingen hierop voorbereiden? Schrijf je dan in voor deze lerarenopleiding en maak kennis met toepassingen rond milieu-impact van bouwen in houtskelet en massiefbouw. Tijdens deze opleiding krijg je ook toegang tot het nieuwe platform van Odisee Aalst waarin milieu-impact en demonteerbaar bouwen centraal staan.

Hou onze website wel goed in de gaten, want onze opleidingsdatabase wordt nog dagelijks aangevuld met meer projecten en data!


Meer interessante artikels

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen