Menu

Andermaal, over vegetarische en plantaardige voeding

Plant-based koken is populairder dan ooit. Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met nieuwe producten en technieken en ontdek je hoe lekker en vernieuwend de plantaardige keuken kan zijn. 

Deze opleiding geeft je de basis van veggie en vegan koken mee. Je leert nieuwe producten en hun toepassingen kennen – door te kijken, te koken en te proeven samen met topchef Pieter-Jan Lint. 

Hoe kan je extra smaak en textuur aan een vegan gerecht geven? Hoe laat je peulvruchten schitteren? Hoe maak je een diep hartige ‘jus’, een romige saus zonder room of kaas, een meringue zonder ei?

De klemtoon ligt op de praktijk, maar je ontvangt ook een aantal kant-en-klare werkvormen om in de klas aan de slag te gaan met de theorie rond duurzame voeding. Zo kan jij je leerlingen op een eenvoudige manier duidelijk maken welke positieve impact de plantaardige keuken heeft op het klimaat en op de gezondheid.

Praktisch

  • 9/03/2023 of 25/04/2023
  • van 10u tot 16u
  • Atelier 833, Hundelgemsesteenweg 833, 9820 Merelbeke

Meer interessante artikels

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen