Menu

Kennismakingsmoment VRiool

Voor leerkrachten

Nog 1 beschikbare data

  • Donderdagvoormiddag 22 september 2022
  • Van 9:00u tot 12:00u (onthaal van 9:00 tot 9:30)
  • VTI Deinze
Toon alle data

Tijdens het schooljaar 2021-2022 ontwikkelden vier Oost-Vlaamse bouwscholen, VTI Deinze, Scheppersinstituut Wetteren, Tectura Merelbeke en Richtpunt Eeklo de VR-applicatie VRiool. In deze applicatie kunnen leerlingen de werking van een huisrioleringsnet simuleren, daarnaast kunnen zij dit virtueel aanleggen inclusief controleputten, opvangtoestellen, aansluitingen, … Vooral de aanschouwelijke manier van werken maakt dat leraren bouw door deze applicatie ondersteund worden in het lesgeven over de aanleg van huisriolering. 

Na één schooljaar volop ontwikkelen, testen, feedbacken, ... is de applicatie af en kan deze door en voor bouwleraren gedemonstreerd worden op de kennismakingsdag/lerarenopleiding op donderdagvoormiddag 22 september 2022.

De scholen werden ondersteund door partners als RTC Oost-Vlaanderen, Thomas More, Provincie Oost-Vlaanderen en sectorfonds Constructiv. Ook de onderneming DYKA en VLARIO leverden technische en wettelijke expertise in dit verhaal. Tot slot werden de pedagogische begeleidingsdiensten van het GO!, POV en KOV betrokken als pedagogisch en didactisch klankbord.

Wil je meer weten over deze samenwerking en inhoud van het project? Neem dan hier een kijkje

Tijdens deze kennismakingsvoormiddag komen de geleerde lessen van dit InnoVET-project aan bod. In kleine groepen zal de VR-applicatie verkend worden. Er zal worden ingegaan op hoe dit in te zetten in de klas met behulp van de handleiding die werd opgemaakt in het kader van het InnoVET-project.

Startdata


Hulp nodig bij jouw inschrijving?

Hulp nodig bij jouw inschrijving?

Aarzel dan niet om ons te contacteren!
We helpen jou graag verder.

09 267 73 91

© 2022 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen