Menu

TTT Kantenlijmdag

Voor leerkrachten

Alle data volzet

Toon alle data

Alles wat je moet weten over kantenlijmen, maar nooit durfde te vragen

Deze opleiding wordt georganiseerd door RTC West-Vlaanderen met verschillende partners. Met een kantenband worden de kanten van het plaatmateriaal op een fraaie en professionele manier afgewerkt, voornamelijk door meubelmakers en interieurbouwers dewelke sterk vertegenwoordigd zijn in West-Vlaanderen. 

De kantenband wordt bevestigd door verschillende soorten kantenlijm die in de namiddag toegelicht zullen worden door Robaco. Die lijm wordt bevestigd door een kantenlijmmachine waarvan er versies bestaan die niet mobiel zijn en gedemonstreerd zullen worden door DB&S Machines, waar de opleiding ook zal doorgaan.

De mobiele kantenlijmer wordt toegelicht door Festool die in de voormiddag een hands-on opleiding zal geven over de mobiele kantenlijmer. Deze machine zal nadien ook opgenomen worden in het mobiel pakket van RTC West-Vlaanderen om uit te lenen aan scholen.

De bedoeling van Robaco is om leraren (tweede en) derde graad hout vanuit de ervaring van de bedrijfswereld up te daten door het toelichten van ‘nieuwe’ technieken zoals bijvoorbeeld aanlijmen van diverse kanten (kunststof ABS, PP, fineer, HPL/CPL, Fusion) op kantenlijmers en het verder toelichten van de diverse soorten smeltlijmen en de specifieke toepassingen waarvoor ze inzetbaar zijn. Na de noodzakelijke maar wel korte theorie wordt er overgestapt naar de praktijk (in samenwerking met DB&S) aan de hand van trouble-shooting en remediëring.

Programma - 30/11/2021

  • 10u15 – 10u30: Ontvangst met koffie
  • 10u30 - 12u30 : Opleiding “mobiel kantenlijmen” door Festool
  • 12u30-13u00: Lunch (broodjes)
  • 13u00 – 16u30: Opleiding “kantenlijm” door Robaco + Demo “kantlijmmachine” door DB&S

 

Deze opleiding is deel van de Provincie-Overschrijdende Werking, lees dus zeker deze informatie!

Wanneer je een positieve bevestiging krijgt van jouw inschrijving, maak je met het RTC die de opleiding organiseert verdere afspraken.

Startdata


Hulp nodig bij jouw inschrijving?

Hulp nodig bij jouw inschrijving?

Aarzel dan niet om ons te contacteren!
We helpen jou graag verder.

09 267 73 91

© 2022 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen