Menu

Barista

Voor leerlingen

Alle data volzet

Praktisch 

  • Theorie + praktijk
  • Leerlingen 3e graad Voeding & Horeca
  • Op de aanvragende school
  • 9u00 - 12u00
Toon alle data

Wat leer je er?

Onder begeleiding van Jasmien van CafĂ© Gusta leren leerlingen enkele barista technieken en handelingen. Er zal eerst een theoretische uitleg worden gegeven over koffie en daarna wordt er aan de slag gegaan met de espressomachine.

Daarbij zal er opnieuw worden kennisgemaakt met koffie, zullen geuren en smaken verkend worden en zal er ingegaan worden op de espresso techniek en het correct opschuimen van melk.

Voor wie?

Leerlingen uit de derde graad Horeca en Voeding. Deze opleiding is interessant voor o.a. de studierichtingen Horeca, Grootkeuken en Catering, Restaurant en Keuken, Barman. 

Praktisch

  • De opleider brengt de espressomachine, de molen, koffie(bonen) en melk mee. Ook klein barmateriaal zoals pitchers, etching tools, weegschaal, etc. worden door de opleider voorzien.
  • De school voorziet tafels en een verlengkabel. De leerlingen helpen bij het uitladen en installeren van de espressomachine.
  • Er kunnen maximaal 12 leerlingen per opleiding worden ingeschreven. Indien er meer zijn, geef ons een seintje.
  • De opleiding gaat door op de aanvragende school en duurt max. 3 uur.

Schooljaar 2024-2025

De workshops gaan telkens door in het tweede semester:

Dinsdag 28 januari
Donderdag 30 januari
Maandag 3 Februari
Dinsdag 4 Februari
Donderdag 6 Februari
Dinsdag 11 Februari

Schrijf je in door onderaan op inschrijven te klikken.

Startdata


Hulp nodig bij jouw inschrijving?

Hulp nodig bij jouw inschrijving?

Aarzel dan niet om ons te contacteren!
We helpen jou graag verder.

09 267 73 91

© 2025 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen