Menu

Barista

Voor leerlingen

Alle data volzet

  • Op de aanvragende school
  • Datum en uur in onderling overleg
Toon alle data

Wat leer je er?

Onder begeleiding van Melanie Nunes van Tropix barista leren leerlingen enkele barista technieken en handelingen. Er zal eerst een theoretische uitleg worden gegeven en daarna wordt er aan de slag gegaan met de espressomachine.

Daarbij zal de focus vooral liggen op espresso technieken (afregelen molen) en latte art (free pour/etching). Er zal ook een overzicht worden gegeven van Italiaanse koffierecepten. 

De inhoud/focus kan aangepast worden in samenspraak met de lesgever. Gelieve dit mee te geven bij jullie inschrijving.

Praktisch

  • De opleider voorziet het espressomachine en de molen. Indien de school zelf over deze apparaten beschikt en deze gebruikt kunnen worden tijdens de opleiding, geef dit door bij de inschrijving. Ook klein barmateriaal zoals pitchers, etching tools, weegschaal, ... worden door de opleider voorzien, net als de koffie(bonen) en melk.
  • De school voorziet tafels en verlengkabel.
  • Er kunnen maximaal 8 leerlingen per opleiding worden ingeschreven. Indien jullie meer leerlingen willen inschrijven, geef ons een seintje.
  • Door de grote interesse in deze opleiding hebben we beslist de duur ervan te beperken tot 3u. De datum en het begin- en einduur worden in onderling overleg bepaald met de lesgever. Geef jullie voorkeuren voor bepaalde weekdagen en uren door bij de inschrijving.
  • De opleiding gaat door op de aanvragende school.

Startdata


Hulp nodig bij jouw inschrijving?

Hulp nodig bij jouw inschrijving?

Aarzel dan niet om ons te contacteren!
We helpen jou graag verder.

09 267 73 91

© 2022 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen