Menu

Cobot Ned2

De Cobot Ned2 in industry 4.0 toepassing. "Say what!?"

Geen uitdaging te min voor de leraren en leerlingen van het Bernardustechnicum in Oudenaarde. Ze ontwikkelden eerder al de Choc-o-Liquido en een Robot en gaan nu met deze inzichten weer een stap verder.

Een zelf ontworpen afstandsbediening willen ze zodanig instellen dat de delicate pralines van de Choc-o-Liquido via een industriële robot getransporteerd kunnen worden. 

Tegelijk wordt er nagedacht over een efficiënte manier van stockage van de producten om een optimale benutting te krijgen van de ruimte. Eén van de uitbereidingstoepassingen is een camerasysteem die via artificiële intelligentie toelaat om automatische pick-up & plaatsing uit te voeren. 

Het realiseren van een poster met deze markings is ook onderdeel van het project zodat er meerdere zones kunnen gemaakt worden die als warehouse kunnen dienen. ​

De leerlingen van de derde graad Industriële Wetenschappen werken hiervoor samen met de leerlingen van derde graad Elektriciteit-Elektronica en Mechanische Vormgevingstechnieken, want teamwork makes a dream work!

© 2022 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen