Menu

En er komt meer ...

Niet al onze acties zijn al concreet. Hieronder de projecten die we dit schooljaar nog verder willen vormgeven of projecten waarvan de datum binnenkort online komt. 

Vroeger gebruikte men rolluiken wanneer de zon te fel scheen of te laag stond voor een comfortabel gevoel in huis. Zowel in nieuwbouw als in renovaties gebruikt men vandaag vaker screens of doekzonwering aan de buitenkant van de woning. De installatie van een screen vergt kennis van de bevestigingsonderdelen maar ook van elektriciteit. Zo moet deze ingesteld en geregeld worden en moet de motor verbonden worden met het netwerk waardoor de screen bediend worden op verschillende manieren!

Isolatiematerialen spelen een grote rol wanneer het gaat over duurzaam bouwen. Ze hebben karakteristieken op basis van brandweerstand, warmtedoorslag … Die eigenschappen van verschillende isolatiematerialen kunnen worden vergeleken door experimenten en proeven. Door in te zetten op lerarenopleidingen willen wij de leraren hun kennis van isolatiematerialen een update geven. Er zal een box worden uitgevoerd waardoor de warmteweerstanden van verschillende isolatiematerialen kunnen vergeleken worden.

Door de toenemende focus op duurzaam bouwen hebben de laatste jaren nieuwe bouwmaterialen hun intrede gedaan. De brandwerendheidsvereisten van draagconstructies, plafonds, wanden en doorgangen krijgen dan ook vaak updates waardoor de wet- en regelgeving rondom brandwerend bouwen ook verandert. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat leraren op de hoogte zijn van de nieuwigheden op vlak van regel- en wetgevingen. Daarom gaan we de kennis van leraren en leerlingen verfrissen over veilig brandwerend (ver)bouwen

Men kan er niet omheen dat er zowel op de werk- als bouwplaats meer en meer digitaal werkt. Ook Extended Reality doet daarbij zijn intrede. Zo laat een moderne keukenbouwer zijn klant door zijn bestelde keuken virtueel stappen of toont een schrijnwerker zijn technische tekeningen op ware grootte aan collega’s. We willen de leraren laten kennismaken met de mogelijkheden van virtual en augmented reality voor hun praktijkatelier.

Vragen of heb je zelf een idee? Neem contact met ons op!
We helpen jou graag verder.

© 2022 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen