Menu

Bezoek North Sea Port

Grijp nu je kans en ontdek samen met je leerlingen het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port!

Waarom North Sea Port bezoeken?

In de North Sea Port-regio zijn maar liefst 525 ondernemingen gelegen, goed voor 100.000 directe en indirecte jobs. Het is dus ook voor jouw leerlingen (uit de 3e graad secundair onderwijs) de ideale regio om op zoek te gaan naar een stage of job.

Wat doen we tijdens het bezoek aan North Sea Port?

We doorkruisen het havengebied en op onze tocht vernemen jullie allerlei weetjes over North Sea Port. We bezoeken een of twee ondernemingen waar je leerlingen in contact komen met de nieuwste technologieën, gebruikt bij toonaangevende ondernemingen uit de regio.

'T is gebeurd!

Het Oscar Romerocollege Dendermonde beet de spits af met een bezoek aan het havengebied North Sea Port!

Het was niet zomaar een bezoek, het werd een dag op maat van hun studierichtingen werktuigmachines en vormgevingstechnieken! De dag startte in Terneuzen met een rondvaart op het kanaal en een bezoek aan het nieuwe sluizencomplex. In de namiddag volgde een vakkundige rondleiding in het industrieel onderhoudsbedrijf en machinebedrijf De Pecker Gent N.V. De leerlingen gingen naar huis met alle info over jobs en ondernemingen in North Sea Port.

Ook geïnteresseerd in zo'n dag op maat van jouw studierichting in het Gentse havengebied? Vraag vlug je bezoek aan en wij regelen de rest.

Welkom bij Volvo Car Gent, autofabriek in North Sea Port.

Onze site bestaat uit een lasfabriek, spuitfabriek, eindassemblage en verschillende aanpalende zones. Met 183.238 geproduceerde wagens (2021) per jaar zijn we een van de sterkhouders binnen Volvo Car Corporation. Momenteel bouwen we de modellen XC40, V60 en C40. Met 6.500 medewerkers zijn we de grootste industriële werkgever van Oost-Vlaanderen.

Wil je meer weten over welke technologie je kan terugvinden in onze lasfabriek, spuitfabriek en eindassemblage?

Wees welkom om kennis te maken en meer te weten te komen over onze waaier aan technische jobs!

En nu?

Sta je te popelen om met je leerlingen een bezoek te brengen aan North Sea Port? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met Elle De Kuyper van de Stad Gent. Afhankelijk van de studierichting van jouw leerlingen zoekt zij 1 à 2 ondernemingen waar je, samen met een gids, langs kan gaan. En dat op een moment dat in jullie agenda past.

Hoe leerlingen voorbereiden op het bezoek?

Ook daar hebben we aan gedacht! We bieden je de online leermodule HavenTalent aan. Via die tool kunnen je leerlingen kennismaken met het grensoverschrijdende havengebied en de jobs die er te vinden zijn. Deze thema’s komen aan bod:

  • een algemene introductie;
  • een multimodale haven;
  • een industriële haven;
  • een duurzame haven;
  • de haven in jouw dagelijks leven.

Daarnaast biedt de tool een overzicht van het type jobs die je in het havengebied kan vinden.

Inspiratie voor bedrijven in de haven vind je hier.

Vragen? Contacteer ons!
We helpen jou graag verder.

Aanvraagformulier

In samenwerking met

Dit gratis aanbod past binnen de activiteiten van het Interreg-project North Sea Port Talent. Met dat project willen Stad Gent, VDAB, North Sea Port, de gemeente Terneuzen en het WSP Terneuzen oplossingen zoeken om vacatures bij bedrijven in en rond North Sea Port sneller ingevuld te krijgen.

© 2023 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen