Menu

Food waste

Food Waste -oftewel voedselverspilling- is voedsel dat om talrijke redenen wordt weggegooid. In Vlaanderen verdwijnt jaarlijks tot 2.3 miljoen ton in de vuilbak. Zowel in grootkeukens als in restaurants is dit een prangend probleem en niet meer ethisch te verantwoorden. Bovendien betekent het een economisch verlies en heeft het een negatieve impact op het milieu. Een verstandig voorraadbeheer, het gebruik van keukenoverschotten als ingrediënt, … het zijn maar enkele alternatieven voor voedselverspilling.

Om leraren en leerlingen hun kennis uit te breiden over dit onderwerp, organiseren we samen met Foodwin praktijkgerichte workshops waarbij een inleiding wordt gegeven in wat voedselverspilling is, wordt er een meting uitgevoerd tijdens de lunchpauze in de refter van de school en worden die resultaten uitgebreid besproken, o.a. aan de hand van case studies.

Meer weten over deze opleiding?

© 2022 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen