Menu

Vegetarisch koken

Vegetarisch eten wordt populairder bij de consument. Het draagt immers bij aan een goede en gezonde leefomgeving; het zorgt voor minder gebruik van water, minder ontbossing en een lagere uitstoot van broeikasgassen, die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering. De laatste jaren zie je in restaurants en keukens vaak meerdere vegetarische alternatieven op het menu staan.

Het is van belang dat het toekomstig horeca- en grootkeukenpersoneel mee vegetarische maaltijden kan bedenken en bereiden. Om de leraren en leerlingen hun kennis, vaardigheden en attitudes over dit onderwerp te verrijken, wordt er samengewerkt met ervaren chef-koks van Eva vzw. Daarbij passeren plantaardige producten en bereidingen de revue en wordt het imago van de plantaardige keuken, gezondheid en duurzaamheid besproken. 

Meer weten over deze opleiding?

© 2022 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen