Menu

STEM

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en is binnen het Vlaamse onderwijslandschap een belangrijk thema.

Wat doet RTC met STEM?

Onze samenleving staat voor grote uitdagingen rond duurzaamheid, energie, mobiliteit, industrie, gezondheid … Het onderwijs leidt jongeren op met aandacht voor deze uitdagingen, enerzijds door hen (STEM)kennis te laten verwerven en anderzijds door jongeren te stimuleren in onder andere probleemoplossend en creatief denken.

Om scholen hierbij te ondersteunen, lanceert RTC Oost-Vlaanderen jaarlijks een STEM-projectoproep waarbij leerlingen uit de 3de graad (bso, buso, dbso en tso) het voortouw nemen om antwoorden vinden op relevante uitdagingen, ondersteund door ondernemingen.

Waarvoor staat STEM bij RTC?

  • Stimuleren van vaardigheden zoals probleemoplossend denken, onderzoeken, plannen ...
  • Promoten van onderwijs dat dichtbij de maatschappij staat.
  • Samenwerken over studierichtingen en vakken heen maar ook met ondernemingen!

"Door het realiseren van een STEM-project verleggen mijn leerlingen hun grenzen. Ze leren samenwerken als een team. Ze ontdekken nieuwe leefwerelden door de maatschappelijke invalshoek. Op het einde zijn ze trots op wat ze hebben gerealiseerd!"

Inspirerende beSTEMmingen!

In 2023-2024 zullen er 11 STEM-projecten worden uitgevoerd door 10 scholen. Dat maakt dat 29 scholen meer dan 94 STEM-projecten hebben gerealiseerd! Als dat geen inspirerende beSTEMmingen zijn!

Benieuwd naar meer?

Bovenaan kun je foto's, video's en nieuwtjes over de STEM-projecten ontdekken! 

Je kan ook een kijkje nemen op onze Facebookpagina of LinkedInpagina waar we regelmatig updates zullen posten of je kan je gewoon inschrijven op onze nieuwsbrief!

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen