Menu

STEM

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en is binnen het Vlaamse onderwijslandschap een belangrijk thema.

Wat doet RTC met STEM?

Onze samenleving staat voortdurend voor grote uitdagingen bijvoorbeeld rond duurzaamheid, energie, mobiliteit, industrie, gezondheid … Het onderwijs leidt jongeren op met aandacht voor deze uitdagingen, enerzijds door (STEM)kennis te laten verwerven en anderzijds door jongeren te stimuleren in probleemoplossend denken, creatief denken, ...

Om scholen hierbij te ondersteunen, lanceert RTC Oost-Vlaanderen jaarlijks een STEM-projectoproep waarbij leerlingen uit de 3de graad (bso, buso, dbso en tso) het voortouw nemen om antwoorden vinden op relevante uitdagingen, ondersteund door ondernemingen.

Waarvoor staat STEM bij RTC?

  • Stimuleren van vaardigheden zoals probleemoplossend denken, onderzoeken, plannen,...
  • Promoten van onderwijs dat dichtbij de maatschappij staat
  • Samenwerken over studierichtingen en vakken heen maar ook met ondernemingen!

"Door het realiseren van een STEM-project verleggen mijn leerlingen hun grenzen. Ze leren samenwerken als een team. Ze ontdekken nieuwe leefwerelden door de maatschappelijke invalshoek. Op het einde zijn ze trots op wat ze hebben gerealiseerd!"

Inspirerende beSTEMmingen!

In 2021-2022 zullen er 19 STEM-projecten worden uitgevoerd door 12 scholen. Dat maakt dat 25 scholen meer dan 71 STEM-projecten hebben gerealiseerd! Als dat geen inspirerende beSTEMmingen zijn!

Benieuwd naar meer?

Ontdek hier foto's, video's en nieuwtjes over de STEM-projecten 2021-2022. 

Je kan ook een kijkje nemen op onze Facebookpagina waar we regelmatig updates zullen posten of je kan je gewoon inschrijven op onze nieuwsbrief!

Wil jij met jouw afdeling ook zo'n inspirerende beSTEMming worden? Of wil jij onze volgende STEM-ambassadeur zijn? Hou dan zeker deze pagina in de gaten, de projectoproep voor het schooljaar 2022-2023 zal ergens in maart 2022 gepost worden!

© 2022 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen