Menu

STEM

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics en is binnen het Vlaamse onderwijslandschap een belangrijk thema.

Wat doet RTC met STEM?

Onze samenleving staat voortdurend voor grote uitdagingen bijvoorbeeld rond duurzaamheid, energie, mobiliteit, industrie, gezondheid … Het onderwijs leidt jongeren op met aandacht voor deze uitdagingen, enerzijds door (STEM)kennis te laten verwerven en anderzijds door jongeren te stimuleren in probleemoplossend denken, creatief denken, ...

Om scholen hierbij te ondersteunen, lanceert RTC Oost-Vlaanderen jaarlijks een STEM-projectoproep waarbij leerlingen uit de 3de graad (bso, buso, dbso en tso) het voortouw nemen om antwoorden vinden op relevante uitdagingen, ondersteund door ondernemingen.

Waarvoor staat STEM bij RTC?

  • Stimuleren van vaardigheden zoals probleemoplossend denken, onderzoeken, plannen,...
  • Promoten van onderwijs dat dichtbij de maatschappij staat
  • Samenwerken over studierichtingen en vakken heen maar ook met ondernemingen!

"Door het realiseren van een STEM-project verleggen mijn leerlingen hun grenzen. Ze leren samenwerken als een team. Ze ontdekken nieuwe leefwerelden door de maatschappelijke invalshoek. Op het einde zijn ze trots op wat ze hebben gerealiseerd!"

Inspirerende beSTEMmingen!

Maar liefst 22 STEM-projecten werden in het schooljaar 2020-2021 uitgevoerd door 16 scholen. Dat maakt dat de voorbije drie schooljaren 22 scholen meer dan 52 STEM-projecten hebben gerealiseerd! Als dat geen inspirerende beSTEMmingen zijn!

Benieuwd naar meer?

Wil jij met jouw afdeling ook zo'n inspirerende beSTEMming worden? Of wil jij onze volgende STEM-ambassadeur zijn? Bekijk dan zeker de nieuwste projectoproep voor het schooljaar 2021-2022

Vanaf 8 oktober 2021 kan je hier meer te weten komen over de geselecteerde STEM-projecten en kan je foto's en video's bekijken over hun evolutie. 

Je kan ook een kijkje nemen op onze Facebookpagina waar we regelmatig updates zullen posten of je kan je gewoon inschrijven op onze nieuwsbrief!

 

Ben jij de STEM-ambassadeur die RTC Oost-Vlaanderen zoekt?

Toon me de STEM-projectoproep!

© 2021 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen