Menu

mtech+

Wat doet mtech+

Mtech+ is het loopbaanfonds uit de sector van de metaal- en technologische industrie, ze willen we in een snel veranderende omgeving bijdragen aan:

  • kwaliteitsvolle loopbanen en werkzekerheid (binnen of buiten het bedrijf of sector; voor zowel alle huidige werknemers als potentiële werknemers)
  • de competitiviteit en wendbaarheid van ondernemingen.

Partnerschap

RTC Oost-Vlaanderen kent een goede samenwerking met mtech+ Oost-Vlaanderen. Al vanaf het ontstaan van onze vzw is het loopbaanfonds betrokken in het bestuur van de vzw. Samen met mtech+ bereiden wij leerlingen zo optimaal mogelijk voor op arbeidsdeelname in de sector van de technologie.

Daarnaast ondersteunt mtech+ Oost-Vlaanderen tal van RTC-projecten door financiële tegemoetkoming en samenwerking in de organisatie van opleidingen en projecten voor leerlingen in het domein van STEM.

mtechplus.be

Wat verwezenlijken we samen

Aanbod onderhoudstechnieken

Leerlingen en leerkrachten kunnen in het antennepunt GOMA te Oudenaarde opleidingen onderhoudstechnieken volgen.

meer info

Aanbod automatisering

We voorzien een 5-tal opleidingen pick & place samen met een docent van Odisee in Gent. De meerwaarde van dit project heeft vooral met de omvang te maken (een dergelijk pakket is niet beschikbaar op school) leerlingen kunnen er kennismaken met een gekoppeld pick & place systeem.

meer info

Uitwerken van een professionaliseringsaanbod voor leraren ter voorbereiding van een RTC-project in 2022-2023 ‘cobot’. Een cobot maakt opmars in de industrie, het kan dienen voor materiaalhantering, lassen, kwaliteitsinspectie en meer. We willen scholen komend schooljaar warm maken om een cobot te introduceren in het lessenpakket door middel van een kennismakingsronde met de verschillende types, merken en mogelijkheden gekoppeld aan een train-the-trainer.

Koffers sensoren

Hiermee kunnen leerkrachten en leerlingen sensoren testen met verschillende materialen.

meer info

Duurzaam energiebeheer: energiemonitoring

Met dit project zetten we in op energiemonitoring of energie management systemen.

meer info

RTC STEM-projecten

RTC Oost-Vlaanderen lanceert jaarlijks een oproep voor STEM-projecten. In deze projecten pakken leraren en leerlingen uit de 3de graad beroepsgericht en technisch onderwijs samen met bedrijven en ondernemingen maatschappelijk relevante uitdagingen aan.

meer info

Techniekfestival

Jaarlijks event voor en door het beroepsgericht en technisch onderwijs.

meer info

Ventilatietechnieken (in ontwikkeling)

Mogelijkheid tot aankopen van een ventilatie-unit van Renson: healthbox 3.0

meer info

Koffers elektropneumatica (in ontwikkeling)

Momenteel bekijken we een aantal koffers o.a. van SMC ‘elektropneumate 200’, Festo. We gaan ook in gesprek met TEO om een samenwerking met hen te onderzoeken.

Contact

© 2023 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen