Barista
Laat je leerlingen kennis maken met de wereld van koffie.

Inhoud
Onder begeleiding van Jasmien van Café Gusta leren leerlingen enkele barista technieken en handelingen. Er zal eerst een theoretische uitleg worden gegeven over koffie en daarna wordt er aan de slag gegaan met de espressomachine.
Daarbij zal er opnieuw worden kennisgemaakt met koffie, zullen geuren en smaken verkend worden en zal er ingegaan worden op de espresso techniek en het correct opschuimen van melk.
Voor wie?
Leerlingen uit de derde graad Horeca en Voeding. Deze opleiding is interessant voor o.a. de studierichtingen Horeca, Grootkeuken en Catering, Restaurant en Keuken, Barman.
Benodigdheden
De leerlingen helpen bij het uitladen en installeren van de espressomachine.
De school voorziet:
- tafels
- een verlengkabel
De opleider voorziet:
- een espressomachine
- de molen
- koffie(bonen)
- melk
- klein barmateriaal zoals pitchers, etching tools, weegschaal, etc.
Praktisch
- Er kunnen maximaal 12 leerlingen per opleiding worden ingeschreven. Indien er meer zijn, geef ons een seintje.
- De opleiding gaat door op de aanvragende school en duurt max. 3 uur.