Over Brouwerij en fermentatie

Brouwerij en fermentatie

Leer brouwen in de klas en maak kennis met het innovatieve NABLAB-proces.

Inhoud:

  • Je leert wat het verschil is tussen het klassieke brouwproces en het alternatieve brouwproces voor niet-alcoholische en laag-alcoholische bieren (NABLAB)
  • Je leert over het fysiologische (vacuümdestillatie en membraanfiltratie) versus het biologische proces (met alternatieve gisten)
  • Je krijgt een rondleiding in het innovatiecentrum (brouwerij en labo)
  • Je leert hoe je zelf het klassiek alcoholische brouwproces in de klas kan opzetten met eenvoudig materiaal

Praktisch:

  • Geen voorkennis vereist
  • Breng je labojas en veiligheidsbril mee

Docent:

Dana Vanderputten - lector Brouwerijtechnologie HOGENT

Cookies op deze website

Deze website maakt gebruik van cookies om goed te functioneren. Als je wilt aanpassen welke cookies we mogen gebruiken, kan je jouw cookie-instellingen wijzigen. Meer informatie is beschikbaar in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen

Strikt noodzakelijk 0 cookies

Je ontvangt strikt noodzakelijke cookies, omdat ze nodig zijn voor het juist functioneren van deze website. Deze cookies kunt u niet uitschakelen.

Geen cookies gevonden

Voorkeuren 0 cookies

Deze website slaat jouw voorkeuren op zodat deze bij een volgend bezoek kunnen worden toegepast.

Geen cookies gevonden

Analyse 0 cookies

Deze website analyseert het gebruik ervan, zodat we functionaliteit daarop kunnen aanpassen en verbeteren. De gegevens zijn anoniem.

Geen cookies gevonden

Tracking 0 cookies

Deze website analyseert je bezoek om de inhoud beter op jouw behoeften af te stemmen.

Geen cookies gevonden

Extern 0 cookies

Deze website maakt gebruik van externe functionaliteit, zoals Social Media deelmogelijkheden.

Geen cookies gevonden