Menu

Workshop brouwerij & fermentatie

Voor leerkrachten

Nog 1 beschikbare data

  • donderdag 18 september 2025
  • van 13:00u tot 16:00u
  • HOGENT campus Schoonmeersen
Toon alle data

Maak kennis met het NABLAB-proces

  • Je leert wat het verschil is tussen het klassieke brouwproces en het alternatieve brouwproces voor niet-alcoholische en laag-alcoholische bieren (NABLAB)
  • Je leert over het fysiologische (vacuümdestillatie en membraanfiltratie) versus het biologische proces (met alternatieve gisten)
  • Je krijgt een rondleiding in het innovatiecentrum (brouwerij en labo)
  • Je leert hoe je zelf het klassiek alcoholische brouwproces in de klas kan opzetten met eenvoudig materiaal
  • Geen voorkennis vereist
  • Breng je labojas en veiligheidsbril mee

Docent: Dana Vanderputten - lector Brouwerijtechnologie HOGENT

Startdata


Hulp nodig bij jouw inschrijving?

Hulp nodig bij jouw inschrijving?

Aarzel dan niet om ons te contacteren!
We helpen jou graag verder.

09 267 73 91

© 2025 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen