Inhoud
Deze opleiding wordt georganiseerd door RTC Antwerpen i.s.m. AP Hogeschool campus Krokenburg. Waarom is voedingshygiëne zo belangrijk en wat gebeurt er wanneer je de voorzorgsmaatregelen omtrent hygiëne niet zo nauw neemt? Voedingsmiddelen kunnen tijdens het verwerkingsproces besmet raken met micro-organismen, wat aanleiding kan geven tot voedselbederf, voedselinfectie of zelfs voedselvergiftiging. Dit kan natuurlijk ernstige gevolgen hebben. Niet alleen de kennis van de richtlijnen inzake het voorkomen ervan is van groot belang, maar ook het bewust worden van de problematiek is absoluut noodzakelijk.
De leerlingen gaan zelf aan de slag in de keuken waarbij tijdens de bereiding van voedingsmiddelen de focus wordt gelegd op mogelijke bronnen van besmetting. Op verschillende kritische punten in het verwerkingsproces nemen ze stalen voor microbiologisch onderzoek en kan worden nagegaan in welke mate er besmetting is opgetreden. Er wordt vooral aandacht besteed aan het vermijden van deze vormen van besmetting.
Doelgroep
Leerlingen praktijk tso/bso 3de graad
Programma
Er zijn twee mogelijkheden om deze workshop de laten plaatsvinden;
Extra informatie:
Deze opleiding is deel van de Provincie-Overschrijdende Werking, lees dus zeker deze informatie!
Wanneer je een positieve bevestiging krijgt van jouw inschrijving, maak je met het RTC die de opleiding organiseert verdere afspraken.
Aarzel dan niet om ons te contacteren!
We helpen jou graag verder.
09 267 73 91