Menu

Ervaring opdoen met écht materiaal

Danny Gabriëls is zaakvoerder van Gavarent, een verhuurbedrijf uit Herzele dat zich specialiseert in graafmachines. Sinds 2014 werkt Gavarent samen met RTC Oost-Vlaanderen voor het project – je raadt het al – Graafmachines. Voor een prikje kunnen land- en tuinbouwscholen Danny’s machines uitlenen. “Leerlingen krijgen zo de kans om ervaring op te doen met de machines die ze in het werkveld zullen tegenkomen. Met dit project slaat RTC een perfecte brug tussen het onderwijs en de arbeidswereld,” klinkt het.

Gratis graafmachine voor scholen

“De meeste scholen hebben geen geld om een eigen graafmachine aan te kopen. Daaraan komt RTC met dit project tegemoet.”

“In 2014 werkte ik voor het eerst met RTC samen. Toen trok ik nog met twee graafmachines naar de Oost-Vlaamse land- en tuinbouwscholen om er de leerlingen een dagopleiding te geven. Ondertussen pasten we het concept aan, zodat de leerlingen uitgebreider kennis kunnen maken met de machines.”

“Op de website van RTC Oost-Vlaanderen kunnen de scholen nu zo goed als gratis onze graafmachines ontlenen. Voorwaarde is wel dat een leerkracht een attest ‘graafmachine-instructeur’ heeft. We bieden een machine van 1,5 ton en een van 3 ton aan. Zo heeft de school deze zwaargewichten enkele dagen voor zich. Zo kan de leraar de leerlingen op een gezond tempo een theoretische en praktische opleiding geven.”

“Een school kan er bovendien voor kiezen om de leerlingen meteen een attest ‘graafmachinebestuurder’ te laten behalen. Hiervoor werken we samen met het opleidingsinstituut PCLT. Ik neem hiervoor de examens af en merk dat deze kans de jongeren extra motiveert. Zo’n attest bezorgt hen dan ook een extra troef op de arbeidsmarkt!”

“Door dit project leren leerlingen en leraren ons kennen als een betrouwbaar bedrijf met kwalitatief materiaal.”

Samenwerken met RTC: voordelen voor het bedrijf

“RTC Oost-Vlaanderen werkt betrouwbaar en correct. Wanneer je afspraken met hen maakt, volgen ze die op zoals het hoort. Facturen worden stipt betaald. En bij vragen of problemen vinden we elkaar gemakkelijk om een gepaste oplossing te zoeken.”

“Minstens even belangrijk: deze samenwerking bezorgt Gavarent extra omzet. En, al is dat minder gemakkelijk meetbaar, ze leidt tot extra verhuur en inkomsten. Want door dit project leren de leerlingen en leraren ons kennen als een betrouwbaar verhuurbedrijf met kwalitatief materiaal.”

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen