Menu

Innovatieve bouwopleidingen van Constructiv en RTC

RTC ligt wakker van wat leeft in de bouwsector

Constructiv, de dienstverlenende organisatie van de bouwsector, werkt al 17 jaar samen met RTC Oost-Vlaanderen. Al even lang is Geert Gille regiomanager voor Constructiv, én de link met RTC. Met gebundelde krachten ondersteunen beide organisaties de arbeiders (in spe) en de werkgevers in de bouw. “RTC zoekt vanuit oprechte interesse naar de meerwaarde voor alle betrokkenen. En kan die meerwaarde bovendien helder communiceren,” aldus Geert.

“RTC Oost-Vlaanderen is een ambassadeur voor het beroepsgericht en technisch onderwijs.”

Innovatieve bouwopleidingen

De samenwerking tussen Constructiv en RTC ondersteunt bouwscholen in de eerste plaats met opleidingen voor leerlingen. Ook zijn er didactisch materiaal en kwalitatieve opleidingen voor leerkrachten. De focus ligt daarbij op innovatieve technieken in de bouw.

“Samen met RTC organiseren we cursussen over het plaatsen van buitengevenisolatie (Eboard), duurzaam bouwen en BEN-bouwen (Bijna EnergieNeutraal), wind- en luchtdichting, enzovoort. Ook onze opleiding ‘Werken op hoogte’ vind ik zelf heel waardevol. Hiermee maken we leerlingen bewust van de risico’s. Héél belangrijk voor ze op werven aan de slag gaan.”

Stap naar de arbeidsmarkt verkleinen

“Geruggensteund door o.a. RTC organiseert Constructiv ‘Building the future’. Dit driedaagse event dompelt leerlingen onder in de bouwsector. Met workshops en informatie krijgen ze, kort voor ze afstuderen, een reële kijk op werken in de bouw. Dat verkleint de overstap van school naar arbeidsmarkt. Ook de leerwerkplekformules die we aanbieden, zoals duaal leren, hebben dit doel.”

“Deze samenwerking toont aan dat RTC net als wij wakker ligt van wat leeft in de bouwsector. Het warme team werkt complementair aan de sectororganisaties, bedrijven en scholen. Bovendien stelt RTC Oost-Vlaanderen zich op als een ambassadeur voor het beroepsgericht en technisch onderwijs. En dat waarderen we sterk!”

 

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen