Menu

We willen jongeren in praktijkopleidingen motiveren

Wolftech laat jongeren kennismaken met bekistingsmateriaal

Wolftech, specialist in bekistingssystemen en stellingen, is al jaren partner van RTC Oost-Vlaanderen. “Leerlingen motiveren om goed voorbereid hun eerste stappen te zetten op de arbeidsmarkt, is van onschatbare waarde. En voor ons is het zelfs noodzakelijk dat jongeren aan de slag willen met bekistingsmateriaal. Dankzij onze samenwerking met RTC Oost-Vlaanderen beleven leerlingen en leraren de werkomstandigheden zoals ze echt zijn.

Haalbare investering dankzij RTC

Wolftech is de invoerder van de Duitse Hünnebeck-bekistingen in België. Een grote naam in de bouwsector, met uiterst kwalitatief materiaal. “Voor één school een professioneel pakket bekistingsmateriaal ontwikkelen, was gewoon onmogelijk. Zowel voor ons, door de te beperkte return on investment, als voor een school is dat financieel onhaalbaar.”

“Dankzij RTC konden we een pakket uitwerken waarmee we in één beweging heel veel scholen bereiken – waardoor het voor alle partijen wél een haalbare investering werd.”

“We hoeven zelfs de scholen niet te contacteren: alles is van A tot Z geregeld.”

Bekistingspakket is nu vaste waarde

“Inmiddels is het al enkele jaren geleden dat RTC voorstelde om broodnodige praktijkervaring naar de scholen te brengen in de vorm van een professioneel pakket bekistingsmateriaal. Het ‘mobiel pakket systeembekisting’ dat we ontwikkelden, is uitgegroeid tot een vaste waarde in het aanbod van RTC Oost-Vlaanderen.”

Alles van A tot Z geregeld

“Telkens opnieuw werken we voor de praktische kant aangenaam en constructief samen met RTC. RTC ondersteunt ons door tijdig te verwittigen wanneer het materiaal getransporteerd moet worden. Het bezorgt ons telkens ook een complete fiche met alle gegevens van de scholen.”

“Wij hoeven zelfs de scholen niet meer te contacteren: alles is van A tot Z geregeld. We halen het pakket op bij één school en leveren het af bij een volgende. RTC Oost-Vlaanderen is voor ons een uiterst belangrijke schakel in dit opleidingstraject. We zijn dan ook heel tevreden over ons partnerschap.”   

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen