Menu

Win-win-win voor school, leerling en bedrijf

“Kans om jongeren warm te maken voor onze sector”

Stijn van den Abeele werkt als regiomanager Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant bij Leitz. Dat bedrijf produceert hoogwaardig gereedschap voor de hout-, metaal- en kunstofverwerkende industrie. “RTC stelde ons de vraag om leerlingen van Oost-Vlaamse scholen op te leiden om met onze zaagbladen te werken.”

Win-win-win voor school, leerling en bedrijf

“We gingen op het voorstel in vanuit een maatschappelijk engagement. Jongeren opleiden, onze kennis met hen delen, is een uitgelezen kans om hen warm te maken voor onze sector.”

“Tegelijkertijd is deze samenwerking interessant voor de naamsbekendheid van Leitz. Scholen en hun leerlingen leren ons via deze weg kennen en komen later misschien terug als klant, of zelfs als medewerker. Iedere houtbewerker of schrijnwerker heeft ons type gereedschappen nodig. Als ze tijdens hun opleiding met ons merk kennismaken, dan blijft dat bij.”

“Wij hoeven alleen voor de inhoud van de opleidingen te zorgen. Alle praktische beslommeringen neemt RTC Oost-Vlaanderen op zich.”

RTC vangt praktische bezwaren op

“Om de opleidingen te organiseren, werken we heel vlot samen met RTC Oost-Vlaanderen. Zij nemen alle praktische beslommeringen op zich, een belangrijk pluspunt voor ons. RTC is onze verbinding met de scholen en maakt alle afspraken.”

“Wij zorgen voor de inhoud van de opleidingen. Daarin combineren we theorie met een groot stuk praktijk. Nadien laten we op de scholen ook een verduidelijkende affiche achter. Bovendien kunnen scholen die dat willen de gedemonstreerde zaagbladen voor een actieprijs aankopen. Alweer een win-win!”

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen