Menu

Diagnose Car

Diagnose Car, een partner voor technisch en beroepsonderwijs

De technologie evolueert zo snel in de auto-industrie dat jongeren al vanop de schoolbanken doordrongen moeten raken van levenslang leren. Wie carrière wil maken in de automobielsector, moet weten dat een schooldiploma enkel een goede start kan garanderen. De bijdrage van Diagnose Car bestaat erin scholen toegang te geven tot een variatie van moderne auto’s met netwerktechnologie, diagnoseapparatuur en technische gegevens.

Voor wie?

  • Diagnose Car richt zich tot de leerlingen en leraren autotechnieken.
  • Na een train the trainer sessie ontvangt jouw school één of meerdere wagens op school. Je maakt kennis met een recent voertuig, niet om aan te sleutelen, maar om specifieke onderwijsdoelen te behalen. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld leren om metingen uit te voeren, de meetresultaten te interpreteren, leren schemalezen via toegang tot technische informatiesystemen van verschillende merken...
  • Met een hololens en de applicatie EV'NAR leren je leerlingen hoe ze veilig aan een elektrisch voertuig kunnen werken. Via simulatie-opdrachten maken leerlingen kennis met verschillende netwerksystemen (o.a. CAN,LIN). 
  • Daarnaast biedt Diagnose Car ook een gratis uitleendienst aan. Scholen kunnen hierdoor scopes, didactische boxen voor scopemetingen en bijhorend lesmateriaal, een hololens, VR-bril, een ADAS-kalibratiesysteem,... 

Meer info over en/of je registreren op Diagnose Car

 

Zo stoomt Dirk zijn leerlingen klaar voor de toekomst

Hoe geef je les met oog voor de toekomst? Dirk Goyvaerts bedacht samen met collega’s een tool waarmee leerlingen virtueel aan een elektrische auto sleutelen. “Zo stomen we ze klaar voor de snel evoluerende autosector én loodsen we een duurzame visie op mobiliteit de opleiding binnen.” 

bron: klasse

Wil je meer info over dit project? 

In samenwerking met:

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen