Menu

EDUCAM

Opleidingscentrum

Alles evolueert tegenwoordig razendsnel. In de autosector is dat niet anders. Wie de technologische nieuwigheden en de nieuwe trends wil volgen, moet permanent nieuwe dingen leren. EDUCAM is het kennis- en opleidingscentrum van de autosector, dus de garage- en koetswerkbedrijven, en de aanverwante sectoren. 

Lees meer

Het EDUCAM opleidingsaanbod voor onderwijs

EDUCAM start met een nieuwe aanpak om het wederzijds engagement tussen scholen en de sector versterken. We hebben al een aantal jaar een globale overeenkomst met alle onderwijsverstrekkers waarop elke school individueel kan intekenen.
Waarom deze nieuwe aanpak? 

Lees meer

Online leermodule AUTOWEBTRAINING

Op dit platform biedt EDUCAM je technische en niet-technische online modules aan, meestal gevolgd door een korte quiz.
Het aanbod wordt regelmatig aangevuld met nieuwe trainingen om de evoluties te kunnen volgen en om de instroomopleidingen beter op de bedrijfswereld af te stemmen.

Deze modules zijn terug te vinden: Composiet materialen, Wielen en banden, Wielgeometrie, Klaarmaken van nieuwe voertuigen, Klimaatbeheersing 2.0, Diagnose, CAN-databussysteem, Inleiding tot de elektriciteit, Inleiding tot schemalezen en storingzoeken, LIN-bus, Oscilloscoop, Commonrail, Emissies, Sensoren en actuatoren, Motormanagement, Op weg naar de werkplek

 meer info en paswoorden aanvragen

Project Elektrotechniek: een must voor elke jongere?

De banden van een wagen vervangen, piece of cake, toch? Tot plotseling blijkt dat de sensoren voor de bandenspanning niet langer werken. Een onderdeel verwijderen voor herstelling, geen probleem. Maar wat als bij het heropstarten van de wagen plots één of meerdere waarschuwingslampjes gaan branden op het dashboard? Het zijn maar enkele voorbeelden die aangeven hoeveel verborgen elektronica er in moderne voertuigen zit. En ze tonen ook dat kennis van elektrotechniek allesbehalve een overbodige luxe is voor toekomstige werknemers in de automotive sector.

lees meer

Heb je een vraag voor EDUCAM? 

  • Ruben Janssens​
  • Projectmedewerker & consulent Oost-Vlaanderen
  • 0498 34 02 71
  • rjanssens@educam.be

In samenwerking met:

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen