Menu

De school kan mee met haar tijd, dankzij RTC

De passie voor houtbewerking kreeg Ann Cornelis met de paplepel mee. Als klein meisje stond ze al aan de werkbank in het houtatelier van haar vader. Vandaag geeft ze haar kennis door aan de jongeren van de houtafdeling van Richtpunt campus Eeklo, een van de provinciale middelbare scholen. “RTC Oost-Vlaanderen helpt me om mijn leerlingen net dat tikkeltje meer te bieden,” zegt Ann.

Up-to-date kennis

“Oorspronkelijk was ik aan de slag in de privé, maar door een kans kwam ik in het onderwijs terecht. Ik ben er blijven plakken. Intussen geef ik 13 jaar les aan de houtafdeling van Richtpunt campus Eeklo.”

“Er wordt heel wat verwacht van leerkrachten zoals ik. Je moet kwaliteitsvol onderwijs geven en er tegelijkertijd voor zorgen dat je op de hoogte blijft van alles wat er beweegt in de branche van houtbewerking. Je wilt je leerlingen toch up-to-date kennis en technieken bijbrengen?”

“Daaraan komt het aanbod van RTC tegemoet. Vele afdelingen en leerkrachten van onze school hebben er al gebruik van gemaakt. Ik denk aan de opleidingen over parket of de bediening van een heftruck, maar bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om een pakket bekistingsmateriaal uit te lenen.”

“In de opleidingen van RTC komen alle recente innovaties aan bod. Tegelijk zijn ze perfect afgestemd op de leerplannen.”

Opleiding voor leerkrachten, en meer!

“Zelf leer ik graag voortdurend bij. Alles in onze sector evolueert zo snel. Nieuwe technieken doen hun intrede en tegen de tijd dat je die onder de knie hebt, komt er alweer iets nieuws op de markt. In de opleidingen van RTC komen al die innovaties aan bod. Tegelijk zijn ze perfect afgestemd op de leerplannen. Ook bij de invoering van de nieuwe leerplannen zullen we de ondersteuning van RTC dubbel en dik kunnen gebruiken.”

“Naast opleidingen voor leerkrachten organiseert RTC ook cursussen die de leerlingen kunnen meevolgen en interessante uitstappen naar bedrijven. Plus: wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet, staat het team klaar om jou te helpen. Samengevat geeft RTC Oost-Vlaanderen onze school de kans om net dat ietsje meer te doen voor onze leerlingen. Zonder de leerkrachten extra te belasten.”

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen