Menu

Hotelschool leent professionele toestellen bij RTC

“Leerlingen leren met professionele toestellen werken dankzij RTC”

Midden in de Vlaamse Ardennen, in Brakel, ligt Hotelschool Stella Matutina. Denis Dhaene is er sinds 2005 TAC, ofwel Technisch Adviseur Coördinator. Hij klopt regelmatig bij RTC Oost-Vlaanderen aan om professionele keukentoestellen te ontlenen.

 

Gratis kookmateriaal uitlenen

“Via de website van RTC Oost-Vlaanderen kunnen wij als hotelschool makkelijk kookmateriaal reserveren. Het team is bovendien zéér bereikbaar, zowel via mail als telefoon.”

“Het pakket kookmateriaal bevat drie toestellen die professionele keukens dagelijks gebruiken, maar die we op school niet hebben. Dankzij dit aanbod van RTC kunnen onze leerlingen hier toch mee leren werken, nadat de leraren bij RTC een opleiding kregen. Zeker wanneer de laatstejaars hun GIP uitwerken, komt dit goed van pas.”

“Het mobiele pakket kookmateriaal kwam er trouwens ook dankzij een fijne samenwerking tussen RTC en de scholen.”

“Dankzij RTC leren onze leerlingen met gespecialiseerde toestellen werken die we op school niet hebben.”

Link met de sector

“Voor onze hotelschool is RTC Oost-Vlaanderen daarnaast een welkome inspiratiebron. Ook dat RTC nauwe banden heeft met Alimento, de sectororganisatie voor de voedingsindustrie, kunnen wij als school alleen maar toejuichen. De wisselwerking tussen beide levert ons interessante inzichten en opleidingen op.”

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen