Menu

“Meer dan ondersteuning bij STEM-project”

Al meer dan 20 jaar geeft Patrick Detemmerman les in de 3de graad van het Bernardustechnicum in Oudenaarde. Hij is gepassioneerd door elektronica en telecommunicatie en ziet zichzelf als een coach voor zijn leerlingen. “RTC ondersteunt leerkrachten én daagt ons uit om over grenzen heen te denken,” klinkt het enthousiast.

Samenwerken buiten de lijntjes

“Vandaag hebben leerlingen sterke competenties nodig om een plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Als leraar vraag je je af: hoe kan ik deze jongeren voorbereiden op een samenleving die voortdurend verandert? Onze job gaat niet alleen over kennis bijbrengen, maar ook over buiten de lijnen kleuren: samenwerken over de grenzen van de vakken, afdelingen en scholen heen. De STEM-projectondersteuning van RTC leent zich daar perfect toe!”

“RTC toont veel engagement naar onze projecten en leerlingen toe. Hun ondersteuning gaat veel verder dan de opleidingen en subsidies die ze strikt genomen aanbieden. Het team komt op bezoek, biedt een luisterend oor en geeft feedback. RTC daagt je uit als leerkracht en als school, maar je krijgt er zo veel voor terug.”

“RTC toont veel engagement naar onze projecten en leerlingen toe. Hun ondersteuning gaat veel verder dan opleidingen en subsidies.”

Leerlingen technische opleidingen zijn goud waard

“De moeilijkheid van een project zoals ons ‘AI head’, is dat je nooit vooraf weet waar je uitkomt, want alles hangt af van de leerlingen. Andere opdrachtgevers maken daar soms een probleem van, RTC niet. Het team begrijpt heel goed hoe het er aan toe gaat in het beroepsgericht en technisch onderwijs. Ze weten waarmee wij als leraren soms geconfronteerd worden én welke uitdagingen onze leerlingen hebben. RTC snapt als de beste dat onze leerlingen uit elektriciteitsafdeling, lasafdeling, bouwafdeling, … goud waard zijn!”

Netwerk en steunpilaar voor scholen

“Het netwerk van contacten en de events van het RTC, zoals het Techniekfestival, vind ik ook een belangrijk pluspunt. Het is heel handig om daar je karretje aan vast te hangen om contacten te leggen en jezelf te promoten als afdeling en school. De steun van RTC voor ons STEM-project hielp bovendien om extra financiële ondersteuning te krijgen van onze directie. Voor ons is het RTC-team echt een steunpilaar.”

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen