Menu

STEM-projecten zijn onderwijs van de toekomst

“Er is veel uitwisseling tussen onze school en RTC Oost-Vlaanderen. Zo namen leraren en leerlingen deel aan het Techniekfestival, de mobiele koffers, de opleiding kunststoffentechnologie, …” Aan het woord is Mo leraar lassen-monteren op het Richtpunt campus Hamme. Acht jaar geleden maakte hij de switch vanuit de openbare sector naar het onderwijs.

“Het STEM-project in samenwerking met RTC was een boost voor de motivatie van onze leerlingen.”

Project motiveert leerling-lassers

“Vanuit de lasafdeling hebben we vorig schooljaar voor het eerst met RTC samengewerkt aan een STEM-project: de bodemklepcontainer. Dat was een echte boost voor de motivatie van onze leerlingen. Het project stond constant in de kijker op school en daarbuiten. Er kwam een fotograaf langs, er was een videoworkshop speciaal voor hen, we kregen een banner die bij de hoofdingang van de school het project bekendmaakt … Die extra’s betekenen veel voor de jongeren.”

 

RTC brengt school dichter bij bedrijfsrealiteit

“Ook voor mij als leerkracht was het STEM-project interessant. Vakoverschrijdende en zelfs richtingoverschrijdende projecten zijn het onderwijs van de toekomst. Op die manier komen de school en de realiteit van het bedrijfsleven dichter bij elkaar. Dit project ging veel breder dan mijn gewone job als leraar. We moesten samenwerkingen gaan opzoeken met bedrijven, met andere afdelingen van de school … Dat RTC ons op deze manier de kans geeft om nieuwe manieren van samenwerking te ontdekken en leerlingen te laten proeven van de realiteit, is goud waard.”

© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen