We leven in een echte koffiecultuur waarbij koffie niet zomaar een drank is die je drinkt op het werk of thuis. De voorbije jaren hebben steeds meer koffie-experts of barista’s hun intrede gedaan. Een barista is iemand die gespecialiseerd is in het bereiden en serveren van koffie, met name espresso en afgeleide dranken.
Grondstoffenkennis, kennis van materiaal en het omschrijven van een smaak- en geurprofiel zijn enorm belangrijk voor toekomstig horecapersoneel. Voor leraren is het niet altijd vanzelfsprekend om op de hoogte te zijn van nieuwste technieken. We willen leerkrachten en leerlingen daarom laten kennismaken met de baristawereld.
Jasmien van Café Gusta geeft zowel de theoretische achtergrond als de praktische mogelijkheid om te oefenen d.m.v. een mobiel espresso-apparaat. Er wordt kennisgemaakt met:
Contactpersoon:
Amelie De Bock
E | amelie@rtcoostvlaanderen.be
T | 09 267 73 89