Menu

Barista

We leven in een echte koffiecultuur, waarbij koffie niet zomaar een drank is die je drinkt op het werk of thuis. De voorbije jaren hebben meer koffierexperts of barista’s hun intrede gedaan. Een barista is iemand die gespecialiseerd is in het bereiden en serveren van koffie, met name espresso en afgeleide dranken. Voor toekomstig horecapersoneel is het belangrijk inzicht te krijgen en wat koffie is en hoe dit het best bereid kan worden.

Voor leraren is het niet vanzelfsprekend om op de hoogte zijn van nieuwe technieken en er gebruik van te maken. We willen de leraren en leerlingen laten kennismaken met de professionele baristawereld. Van Tropix gaan ze zowel de theoretische achtergrond krijgen als de praktische mogelijkheid om te oefenen d.m.v. een mobiel espresso-apparaat. Ze zullen ingeleid worden in Espresso techniek en Latte Art, omdat deze technieken in de horeca worden gebruikt. Daarnaast krijgen ze ook een overzicht van de meest courante Italiaanse koffierecepten.

Meer weten over deze opleiding? 

© 2022 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen