Menu

geschiedenis apps

Google Arts & Culture

Ben je benieuwd hoe Van Goghs Sterrennacht er van dichtbij uitziet? Heb je ooit een bezoek gebracht aan de oude Mayatempels of de inspirerende figuren uit de zwarte geschiedenis ontmoet? Wil je meer te weten komen over de unieke Japanse eetcultuur of de ongelooflijke Indiase spoorwegen?

Google Arts & Culture brengt de schatten, verhalen en kennis van meer dan 2.000 culturele instellingen uit 80 landen binnen handbereik. Van de suffragettes die vochten voor vrouwenrechten, tot podiumkunsten in de Opera van Parijs, tot NASA's archief met verbluffende beelden: ontdek verhalen over ons cultureel erfgoed. Het is jouw toegangspoort om de kunst, geschiedenis, mensen en wonderen van onze wereld te verkennen.

Bijkomende info:

The History of Everything

The History of Everything is een verticale tijdlijn waarmee u gebeurtenissen vanaf de oerknal tot de geboorte van internet kunt navigeren, verkennen en vergelijken. Evenementen zijn prachtig geïllustreerd en geanimeerd.

Bijkomende info:

TimePod Adventures

Ervaar momenten uit de geschiedenis, ruimtevaart en nog veel meer in verbluffende augmented reality. Los uitdagingen op met ADA terwijl je door tijd en ruimte reist in de TimePod! TimePod Adventures maakt gebruik van ultramoderne, levensgrote augmented reality waarmee u kunt communiceren en controleren. Met ADA aan je zijde kun je door de tijd reizen en ongelooflijke locaties bezoeken, terwijl je uitdagingen aangaat en problemen oplost. Nodig uw vrienden of klasgenoten uit om u te helpen door de webgebaseerde begeleidende app te gebruiken waarmee ze op afstand verbinding kunnen maken, kunnen samenwerken en problemen met u kunnen oplossen, waar u ook bent.

Bijkomende info:

Bivak '44-'45

Bij archeologisch onderzoek aan de Heijendaalseweg in Nijmegen nabij het voormalige klooster van de Paters Sacramentines (klooster van de Paters Sacramentijnen) werd naast veel munitie een bijzonder grote uitgegraven grond uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het is een 2 meter diepe put waar de geallieerden 4 kamers hadden gemaakt, met muren opgebouwd uit munitiekisten.

Bijkomende info:

  • Domein: domeinoverschrijdend
  • Vak: geschiedenis
  • Taal: NL
  • Beschikbaar: VR
  • Meer info
© 2024 RTC Oost-Vlaanderen
Provincie Oost-Vlaanderen Onderwijs Vlaanderen Provincie Oost-Vlaanderen