Grootkeuken
Iedereen die ooit achter het fornuis stond, weet dat er al eens wat fout kan lopen: een mes valt in de grond, een pan keert om, olie spettert in het rond… Wie voor het eerst een kind loslaat in de keuken, weet ook dat handen wassen en hygiënisch werken niet altijd evident zijn. In de grootkeuken krijgen leerlingen met dezelfde uitdagingen te maken, zij het op grotere schaal én in nog gevaarlijkere situaties. Enkele voorbeelden:
- Boterhammen smeren voor patiënten met bepaalde allergieën: wanneer hier fouten gebeuren kan dit levensbedreigend zijn.
- Geen spetters maar grote hoeveelheden kokend water, olie en boter die zeer ernstige brandwonden tot gevolg kunnen hebben.
- Een grote hoeveelheid snijwerk leidt tot grotere kans op snijwonden en ernstige letsels.
- Een brandende frietketel kan paniek veroorzaken en dient correct opgelost te worden.
- …
Bijkomende info:
- Domein: Voeding en horeca
- Vak: grootkeuken
- Taal: Nederlands
- Beschikbaar: VR
- InnoVET